Goes uitgeroepen tot Economische Toplocatie 2023!

02 January 2024

Ieder jaar maakt weekblad Elsevier een ranglijst van gemeenten die economisch goed presteren, zogeheten ‘Economische Toplocaties’. Goes staat al jaren hoog op deze lijst. Zo stond Goes vorig jaar op plek tien. Dit jaar staan we op de negende plaats. In de lijst ‘Regionale kernen’ staat Goes zelfs op de tweede plaats.

Goes is economische knooppunt
Voor ondernemers is Goes al jaren vooral aantrekkelijk vanwege de ligging. Met de A58 en de Deltaweg voor de deur liggen we heel centraal.

Ondernemers zijn belangrijk voor Goes. Ze zorgen voor genoeg banen en welvaart. Vandaar dat we ons al jaren inzetten voor ondernemers. Niet alleen voor commerciële bedrijven, maar ook voor maatschappelijke organisaties zoals zorg- en onderwijsinstellingen.

Eerste gasloze bedrijventerrein van Zeeland
De gemeente Goes vindt duurzame toekomstbestendige bedrijventerreinen erg belangrijk. Zo is Goes op dit moment bezig met de bouw van Bedrijvenpark Deltaweg(link is extern), het eerste gasloze bedrijventerrein van Zeeland. Het terrein wordt ongeveer 46 voetbalvelden groot en heeft verschillende grote en kleinere bedrijfskavels. Hierdoor kunnen veel nieuwe bedrijven naar Goes komen en is er ruimte voor Goese bedrijven om uit te breiden binnen hun gemeente.

We willen een toplocatie blijven
De komende jaren gaan we er alles aan doen om een economische toplocatie te blijven. Onze negende plaats laat zien dat er ruimte is voor verbetering. Bijvoorbeeld door ondernemers beter te helpen. Ook blijven we nog meer aandacht hebben voor het onderwijs en de woningmarkt. Het vinden van goed opgeleid personeel is namelijk belangrijk. Daarnaast moet het voor de mensen die bij bedrijven werken ook aantrekkelijk zijn om in Goes te wonen. Van jongeren of gezinnen, tot mensen die tijdelijk in Zeeland wonen vanwege hun werk.